ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ОБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

Кои сме ние?

Ние сме малко ателие за ръчна изработка на сватбени аксесоари, влагаме прецизност и перфекционализъм във всеки детайл. https://svatbeni-aksesoari.com

С използването на нашият уеб сайт вие се съгласявате с условията за ползване и защитата на личните данни(GDPR). Сайтът уважава личните данни на потребителите и носи отговорност за запазване на тяхната поверителност.

Този сайт използва Cookies (Бисквитки) и начин на действие

Бисквитките представляват малки текстови файлове, локализирани в директориите на браузъра. Те се създават със зареждането на определен уебсайт. При всяко следващо посещение на същия уеб адрес, браузърът изпраща текстовия файл до сървъра на сайта. Бисквитките регулират начина на появяване на различни реклами, обяви, както и функционирането на елементите на сайта. 
Можете да контролирате и/или изтривате бисквитки когато пожелаете. Бисквитките се управляват чрез настройките на браузъра Ви.

Събиране, обработка и предаване на лични данни:

По принцип можете да посещавате нашия сайт, без да оставяте никакви лични данни. Личните данни се събират, само ако ги предоставяте доброволно, например при извършвате запитване от контактната ни форма, регистрация в сайта, попълване на данни за доставка ако има налична кошница в сайта и др. Информацията, която събирме от потребителите се използва само и единствено с цел изпълнение на съответните услуги, които предлагаме или просто за предоставяне на подробна информация на запитванията за тях.

Право на информация:

Имате право да поискате информация за това какви данни се съхраняват за вас, техния произход, получателите им, както и с каква цел се съхраняват. Нашият екип ще ви предостави тази информация. Освен това имате право личните Ви данни да бъдат коригирани, блокирани и изтривани, в съответствие с нормативните разпоредби.

Общи условия за ползване

ОБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА УСЛУГИТЕ НА https://svatbeni-aksesoari.com



ВНИМАНИЕ! ПЛАЩАНЕТО СЕ ИЗВЪРШВА ЧРЕЗ ПОЩЕНСКИ ПАРИЧЕН ПРЕВОД!

ПАЗЕТЕ ДОКУМЕНТА ИЗДАДЕН ОТ ЕКОНТ! ТОЙ ЗАМЕСТВА КАСОВИЯ БОН, КОЙТО МОЖЕ ДА ПРИКРЕПИТЕ ПРИ ФАКТУРА И Е ГАРАНЦИЯ, ПРИ ПРЕТЕНЦИИ ЗА ОТКАЗ ОТ ДОГОВОР ИЛИ РЕЛАМАЦИИ!

БЕЗ ДОКУМЕНТ ЗА ПЛАЩАНЕ РЕКЛАМАЦИИ НЕ СЕ ПРИЕМАТ!

Внимателно прочетете тези условия, преди да използвате този уеб сайт. Ако използвате този уеб сайт се счита, че приемате и сте съгласни с тези условия. Ако НЕ ПРИЕМАТЕ тези условия, не използвайте този уеб сайт!

Настоящите УСЛОВИЯ уреждат взаимоотношенията между  доставчика от една страна и Потребителите на електронни (Интернет) страници и услуги, намиращи се на домейн
https://svatbeni-aksesoari.com

Тези условия обвързват всички потребители. С натискането на всеки един обект, линк или бутон разположени на страниците на
https://svatbeni-aksesoari.com , създадена поръчка и натискане на бутон за съгласие Вие се съгласявате с настоящите условия.

Потребителят се съгласява, изцяло приема и се задължава да спазва настоящите Общи условия.

Минимална сума за обработка на поръчката е 15 лв.  Заплащането на поръчаната от Вас стока се извършва в момента на доставка чрез наложен платеж.

С оглед на това, че всички продукти са изцяло ръчна изработка, при поръчка над 200 лв. изискваме капаро в размер от 20% от стойността на поръчката, които следва да се платят преди нейната обработка. Капарото се заплаща по удобен за Вас метод – Еконт, банков превод, EasyPay, който начин се уточнява допълнително. В случай на отказ от вземане на поръчката или нейното връщане, стойността на капарото не се възстановява.

1.ОПРЕДЕЛЯНЕ НА ТЕРМИНИТЕ

 Настоящите общи условия са предназначени за регулиране на отношенията между Сватбени аксесоари Perfect Bride, наричано по-долу за краткост ДОСТАВЧИК, и клиентите, наричани по-долу ПОТРЕБИТЕЛИ, на платформата за електронна търговия https://svatbeni-aksesoari.com

„ПЛАТФОРМА, САЙТ“ – https://svatbeni-aksesoari.com – сайт, базиран в интернет пространството.

„АКАУНТ“ – специално създаден , чрез който  операторът имат достъп до сайта и може да качва снимки и информация за продукти, които продава  на потребителите. 

„ДОСТАВЧИК” – юридическо лице, което администрира платформата

ПОТРЕБИТЕЛ/ГОСТ ПОТРЕБИТЕЛ – Краен купувач на стоките, предлагани от платформите. 

 
2. Условия за използване на Сайта


  За да използва Сайта, Потребителят трябва да получи достъп до World Wide Web пряко или чрез други устройства, които имат достъп до Web базирано съдържание. Освен това Потребителят трябва да си осигури цялото необходимо за достъп до World Wide Web оборудване, включително компютър, модем или другo средствo за достъп до Интернет мрежата. Доставчикът само предоставя информацията на Сайта и не отговаря за каквито и да са смущения или технически проблеми, осуетяващи ползването на Сайта, вследствие експлоатирането на компютърното оборудване от потребителя.

3. Задължения на потребителя при регистриране или създаване на поръчка като гост потребител
Предвид ползването на Сайта, Потребителят се съгласява:
a) да предостави вярна, точна, актуална и пълна информация за себе си при попълване на регистрационната форма (наричана оттук нататък с общото наименование Лични данни);
б) да внася при нужда промени в тези Лични данни с оглед на тяхната вярност, точност, актуалност и изчерпателност.
В случай, че Потребителят предостави фалшива, неточна, неактуална или непълна информация, доставчикът има право да закрие и/или изтрие информацията за неговия пощенски адрес и да му откаже по-нататъшен достъп до част или до всички свои услуги.

4. Защита на личните данни. Kонфиденциална политика
Съобразно Закона за защита на личните данни, Потребителят има право на достъп до собствените си Лични данни, които е въвел или са станали достояние на доставчикът при ползване от него на Сайта, както и на поправка на тези Лични данни.
Приемайки настоящите условия Потребителите, които са регистрирали потребителско име и парола изрично се съгласяват предоставените от тях Лични данни да бъдат обработвани от  доставчикът за целите на подготовка на поръчаните продукти, а в последствие и от куриерска фирма Еконт, за целите на доставка на същите.
Всички доброволно предоставени от Потребителя Лични данни и други Данни, които го идентифицират в процеса на ползване на Сайта се съхраняват, обработват и използват от сайта само за целите на поддръжка на определени функционалности на предлаганите услуги.

Доставчикът изрично уведомява Потребителя, че предоставените от Потребителя Лични данни не се отстъпват на трети лица за рекламни и промоционални цели.

Доставчикът си запазва правото да използва IP адресите и други данни на Потребителите за разкриване идентичността им в случаите, когато това е необходимо в изпълнение на закона, юридически процедури или за да се спазят настоящите условия.

5. Достъп, потребителско име и парола, сигурност
Потребителят получава желаните от него потребителско име (в случай, че не се ползва от вече регистриран потребител) и парола за достъп до всички продукти на сайта, след като извърши процеса на регистрация.
Потребителят е отговорен за поддържане на конфиденциалността на получените потребителско име и парола. С използването им декларира, че той лично и от свое име е изцяло отговорен за всички дейности, достъпът, до които се извършват с неговите потребителско име и парола.
Потребителят се съгласява да уведоми незабавно доставчикът за всяко неоторизирано използване на потребителското си име и парола и или за всяко друго нарушаване на сигурността. Моля не предоставяйте Вашата паролата на трети лица.
В случай на загубване (забравяне) на паролата и изрично искане от страна на Потребителя, платформата автоматично ще изпрати e-mail съобщение съдържащо регистрираното потребителско име и парола на предоставената от потребителя в процеса на регистрация електронна поща. Администратор на сайта няма достъп до Вашата парола. Линк за възстановяване се изпраща автоматично от системата само чрез изричното желание на Потребителя.

Доставчикът не носи отговорност за каквито и да е щети и загуби, възникнали поради неспазване на разпоредбите на настоящата точка.

6. Заявка за закупуване на стока
(1) Всяко дееспособно лице може да прави заявки за закупуване на стока, която се търгува чрез ПЛАТФОРМАТА 
(2) Заявката се подава по електронен път като недвусмислено трябва да съдържа изявление относно посочване на стоката и приемане на обявената цена. Заявката се счита дадена в момента на постъпването й в електронната   система на платформата. 

(3) Приемането на заявката от ДОСТАВЧИКА се удостоверява с електронно съобщение.

(4) Не се приемат заявки за стоки, които:

– са под минималната стойност за обработка на поръчка – 15 лв.

– не се търгуват на платформата;

– са забранени от закона;

– количеството им е изчерпано и това е оповестено в платформата.

7. ДОСТАВКА

ОБЯВЕНАТА ЦЕНА НА ДОСТАВКА Е ДО ОФИС НА ЕКОНТ .

Доставката се извършва само с куриерска фирма Еконт Експрес. Цената до офис е базово 5.70 лв. като отделно се заплаща процент върху сумата на наложения платеж. Приблизителна крайна сума за заплащане 5.90 – 7.90 лв. за доставка до офис.

С повишаване теглото на пратката, цената за куриерската услуга става по – висока. Моля запишете в адрес или като коментар желаният офис за доставка до Еконт. Цената на куриерската услуга и наложения платеж се заплащат от получателя.
Заплащането на поръчаната от вас стока се извършва в момента на доставка чрез ППП.


Продуктите са ръчна изработка и се доставят в срок до 3 – 4 работни дни, в зависимост от вашето населено място и в зависимост от типа и сложността на конкретният артикул. Обемните сватбените украси за кола са със срок на изработка 4 – 5 дни, след което се изпращат на посоченият адрес. Сватбените покани, сватбените подаръчета  са с 15 ДНЕВЕН СРОК на изработка, след което се изпращат, като в случаите когато са готови по – рано от 15  дни се изпращат на по – ранна дата.

Разходите по доставката:

  • Безплатна доставка за поръчките на стойност над 250лв. (само до офис на Еконт)
  • Доставка до адрес се поема от клиента, като тя варира спрямо тарифата на куриерската фирма и теглото на пратката Ви. Същите условия важат и за поръчки до офис на Еконт под 250лв.

8. ОТКАЗ ОТ ДОГОВОР

Продуктите на сайта се изпълняват по поръчка при заявка. Пратките се изпращат с опция преглед и при несъответствие може да откажете и да се върне към подател. В случай, че вземете Вашата пратка се счита, че сте приели продукта. Приемането на стоката представлява съгласието на клиента, че стоката е пристигнала в добро състояние.


За връщане на стока моля свържете се с посочения телефон.

Заявки за връщане от електронен формат на сайта без предварително уточнение по телефона не се приемат!  

1. Клиентът има право на рекламация или връщане на закупена от електронния магазин стока в рамките на 14 (четиринадесет) дни от получаване на стоката.
2. Отказ от договора може да се направи и пред куриера при доставяне на стоката, ако стоката е доставена след срока по причини, които са извън Клиентът и не се дължат на непреодолима сила.

3. При отказ от договора Клиентът е длъжен да върне закупената стока в ненарушен търговски вид и със запазен етикет.
4. При отказ от договора на Клиента му се възстановява платената сума за върнатата стока чрез наложен платеж, за стоки върнати в рамките на 2 – 3 дни от получаването им и по банков път в срок от 14 дни, за стоки върнати в изтичащия период на рекламация. Суми не се възстановяват, докато Клиентът не върне стоката. Стоката следва да бъде задължително с опция преглед. Стоки без опция преглед не се приемат и се връщат към Клиента! При констатирани употреби и нарушен вид се връща обратно и не се възстановява сумата. Ако стоката не бъде върната в срока по т. 1, отказът от договора не произвежда действие.
5. Рекламация се прави, когато закупената стока не съответства на договореното между страните по договора за продажба. Несъответствието в договореното между страните може да се изразява в:
• производствени дефекти на стоката;
• констатирани липси на части от стоката;
• изпратена е грешна стока, различна от поръчаната;
• несъответствие с обявения размер и/или цвят – стока, изпратена в различен размер и/или различен цвят от поръчания;
• повреда на стоката при транспортирането.
6. Рекламацията може да се предяви на посочения имейл адреc или телефонен номер, като едновременно с това Клиентът трябва да върне стоката в рамките на 14 (четиринадесет) дни от получаване на стоката.
7. Връщането на стоката при рекламация, в случаите извън фабричен дефект или повреди при транспорта, се осъществява при следните условия:
• Оригинален търговски вид
• Не са налице повреди, причинени от неправилна употреба.
• Запазена оригинална опаковка и етикет.
8. Връщането на стока, било при отказ от договора, било при рекламация, може да се направи по начина и на адреса, посочен върху товарителницата, с която Клиентът е получил поръчката.

9. При връщане на стоки, транспортните разходи са за сметка на Клиентът и в двете посоки.

NB! Разпоредбите за право на отказ не се отнасят за следните случаи:

  • за предоставяне на услуги, при които услугата е предоставена напълно и изпълнението й е започнало с изричното предварително съгласие на потребителя и потвърждение от негова страна, че знае, че ще загуби правото си на отказ, след като договора бъде изпълнен изцяло от търговеца;
  • за доставка на стоки или услуги, чиято цена зависи от колебанията на финансовия пазар, които не могат да бъдат контролирани от търговеца и които могат да настъпят по време на срока за упражняване правото на отказ;
  • за доставка на стоки, изработени по поръчка на потребителя или съобразно неговите индивидуални изисквания (подаръчета за гости или други артикули с персонализация, инициали, имена и т.н.);
  • за доставка на стоки, които поради своето естество могат да влошат качеството си или имат кратък срок на годност;
  • за доставка на запечатани стоки, които са разпечатани след доставката им и не могат да бъдат върнати поради съображения, свързани с хигиената или защита на здравето;
  • за доставка на стоки, които след като са били доставени поради естеството им са се смесили с други стоки, от които не могат да бъдат отделени;
  • за доставка на алкохолни напитки, чиято цена е договорена при сключването на договора за продажба, при които доставката може да бъде извършена в срок не по – рано от 30 дни, считано от сключването на договора и чиято действителна стойност зависи от колебанията на пазара, които не могат да бъдат контролирани от търговеца;
  • при които потребителят изрично е поискал от търговеца да го посети в дома му с цел извършване на неотложни дейности за ремонт или поддръжка; когато при такова посещение търговецът предоставя и други услуги в допълнение към тези, поискани от потребителя, или достави стоки, различни от резервните части, необходими за извършването на ремонта или на поддръжката, правото на отказ се прилага за тези допълнителни  услуги или стоки;
  • за доставка на запечатани звукозаписи или видеозаписи или запечатан компютърен софтуер, които са разпечатани след доставката;
  • за доставка на вестници, периодични издания или списания, с изключение на договор за абонамент за доставка на такива издания;
  • сключени по време на публичен търг;
  • за предоставяне на услуги за настаняване, които нямат за цел живеене, транспорт на стоки, отдаване на автомобили под наем, услуги за хранене или предоставяне на услуги, свързани с развлекателни дейности, ако договорът предвижда конкретни дати или срок за изпълнение;
  • за предоставяне на цифрово съдържание, което не се доставя на материален носител, когато изпълнението е започнало с изричното съгласие на потребителя, който е потвърдил, че знае, че по този начин ще загуби правото си на отказ
  • Пратки с премахнат етикет не се приемат и се връщат към Вас без възстановяване на сумата.
    Моля не инициирайте връщане на стока от електронния формат на сайта без предварителен контакт с нас.

Стоки със следи от употреба и нарушен търговски вид се връщат обратно без възстановяване на сумата, за сметка на клиента.

10. ДАННИ ЗА ДОСТАВЧИКА

Информация съгласно Закона за електронната търговия и Закона за защита на потребителите:

  1. Наименование на Доставчика: „Абаджиеви Груп – 27 ЕООД“ ЕИК 202414240
  2. Седалище и адрес на управление: с.Лозен, ул. Седемнадесета, №7, общ. Септември
  3. Адрес за упражняване на дейността и адрес за отправяне на жалби от потребители: www.kzp.bg
  4. Данни за кореспонденция: svatbeni-aksesoari@abv.bg, телефон 0899993189
  5. Надзорни органи:

(1) Комисия за защита на личните данни
Адрес: гр. София, ул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2,
тел.: (02) 940 20 46
факс: (02) 940 36 40
Email: kzld@government.bg, kzld@cpdp.bg
Уеб сайт: www.cpdp.bg

(2) Комисия за защита на потребителите
Адрес: 1000 гр. София, пл.“Славейков“ №4А, ет.3, 4 и 6,
тел.: 02 / 980 25 24
факс: 02 / 988 42 18
гореща линия: 0700 111 22
Уеб сайт: www.kzp.bg